Няколко думи за сайта

Християнството през прехода 20-21 век В този сайт искам да наблегна прехода на християнството през времето на комунизъма към демокрация. Влиянието и сливането на християнството с невярващи, нехристиянски формации, движения и политически партии. Как християните станали предатели на своят Господ Исус Христос и поеха ръководството на църквата под действието на сатана и мамона.Трикове, събития, случки, практики и заблуди от християни, които под покривалото на църквата и името на Исус са станали врагове на църквата. Как църквата унищожила хиляди християни и съсипала хиляди авторитети истински служители на Бога, водени от Святият дух. Как подигравайки се с името на Исус са злоупотребявали дарбите за своя лична и персонална полза с комерсиална цел. Как истинските християни са гонени от своите събратя без причина, ръководени от злите учители. Дали наистина ОЕЦ изпълнява истинското си значение или е параван на анти-християнство. И кои са останалите деноминации и църкви, които са членове на антихриста, като агенти и съсипници на християнството в България.

вторник, 11 юни 2013 г.

Добрият пастир или агент на Държавна сигурност

 

"А това , което се изисква от настойниците е всеки да се намери верен" , І Кор.4:2. Библията ни казва, че изискването за добро настойничество е вярност, не добро познаване на Библията,нито правилно ръководство, не се измерва с брой на посетители на богослуженията или колко изцеления са станали на събранията, (това са все добри неща). За съжаление, днес има огромен дефицит на вярност. Без значение от времето , в което живеем Божият стандарт за добро настойничество е вярност. Няма добър пастир без вярност, не може да бъдеш ученик на Христос без вярност. Това, което Бог изискваше от народа Израел е вярност.

   Апостол Павел събра презвитерите от Ефес знаейки, че това е последната им среща, той им завеща най-главното,
Д.А. 20:18,29: "Внимавайте на себе си и на цялото стадо, в което Светият Дух ви е поставил епископи, да пасете църквата на Бога, която Той придоби със Собствената Си кръв.Аз зная, че подир моето заминаване ще навлязат между вас свирепи вълци, които няма да жалят стадото". Посланието към тях бе: бъдете верни!!!

   Цената, която е платена за църквата е огромна. Бог плати със Своята кръв. Но след моето заминаване между вас ще влязат свирепи вълци. Вълкът може да облече овча кожа, за да се слее със стадото, дори да води стадото, но не може да скрие природата си. Природата на вълка е да граби, разкъсва , убива и прогонва. Природата на добрият пастир е вярност.
    Един от най-великите царе на Израел – Давид преди да стане цар, бе овчар. Той се доказа като верен овчар, І Царе 17:34. "Слугата ти пасеше овцете на баща си; и когато връхлетеше лъв или мечка и грабнеше агне от стадото", "аз побягвах с все сила до близката пещера или на някоя скала, докато отминеше опасността. Криех се зад стадото очаквайки, че този хищник все някога ще се насити на плячката",(добре, че това го няма в Библията). Давид казва::"аз го подгонвах и го нападах, и отървавах грабнатото от устата му. А когато се нахвърлеше върху мене, хващах го за брадата, поразявах го, и го убивах". Добрият овчар привлича вниманието на звяра върху себе си:"А когато се нахвърляше върху мен… " , за да избави грабнатото, жертва себе си.

   Пастирите-агенти са привличали вниманието на "звяра" към активните християни,към тези, които с чисти сърца са служели на своя Господ т.е. обратно на това, което правеше Давид. Пастирите-агенти са привличали вниманието на "звяра" към други пастири, отказали да сътрудничат на Държавна Сигурност и решили да останат верни на своя Бог. Божиите хора са били викани, разпитвани и бити в подземията на милицията. Някои вкарвани в затвора, други убити. Семействата им изолирани и оставени без работа. Следователно със своите действия те са унищожавали Христовата църква, предавайки своите братя и сестри в ръцете на "звяра". Всеки донос е водил до последици за Тялото Христово.
   В началото на 80-те години протестантски пастир, платил висока цена да остане верен на Бог, отива на свиждане в Ловешкия затвор на двама братя затворници за Христос. Единият е пастир, а другият – обикновен член на църквата. Вторият е едър и силен мъж, вкаран в затвора, след като служители на Държавна Сигурност откриват в дома му кашон с религиозна литература. Интересно е , че те не обискират цялата къща, а отиват точно там , където е скрит кашона. За всички е ясно, че е имало предател. Поради доноса , нашия брат получава присъда от две години в Ловешкия затвор. На самото свиждане той изглежда все още добре и силен физически. Явно не са успели да го пречупят в затвора. Но 10 дни преди да изтече присъдата му, е зверски убит с тояги и пратен в ковчег до родното си място. Каква ли е била болката, когато неговите близки са отворили ковчега и са разпознали обезобразеното от побоя тяло? Колко ли голям бил ужасът на родителите, когато виждат своя син в ковчег ?

   Нима Бог ще остане безразличен към предателите и предателството? Исус каза на Пилат: "За това по-голям грях има онзи, който ме предаде на теб", Йоан19:11. Предателите на нашия брат са по-виновни от физическите му убийци. Днес сме свидетели, как много пастири и християни са ятаци на предателите. Те правят всичко възможно да ги изкарат невинни жертви на комунистическия режим.

   Какво ще направиш, когато Бог застане срещу теб, за това, че с действията си оправдаваш предателите? А какво ще правят предателите, когато Бог им потърси отговорност? "Ще издържи ли сърцето ти, или ще имат ли сили ръцете ти, когато Аз ще се разправя с теб?", Езекил 22:14.

   Днес пастири оправдават пастирите-агенти. Те го правят за "единството на църквата". За какво единство говорим, когато невястата Христова години наред е разтърсвана от подлост и предателство? Какво единство има Христос с Юда,или верността с предателството? Правят го "за да не се съблазнят вярващите хора и хората от света". Може ли нещо повече да съблазни обикновените вярващи и хората от света, от факта , че църквите в България 22 години след промените, са управлявани от пастири доносници, подкрепяни от пастири ятаци. Да мислещите хора са в недоумение от ревностните защитници на предателите. Христовата кръв е потъпкана и Бог ще съди предателите, но и ние няма да бъдем подминати за позицията , която заемаме спрямо предателството в църквата Му.

   Давид бе верен като овчар, остана верен и като цар. За него Бог казва в Д.А 13:22: "Намерих Давид, Иесеевия син, човек според сърцето Ми, който ще изпълни цялата Ми воля".От Библията става ясно, че истинските водачи , помазани от Бога, а не от Държавна Сигурност, са готови да пожертват себе си, но да останат верни.

А това, което Бог изисква от настойниците на Българската църква , е всеки да се намери верен.

Копирано от :

Преглед на темата тук

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

Християнството през прехода 20-21 век

В този сайт искам да наблегна прехода на християнството през времето на комунизъма към демокрация. Влиянието и сливането на християнството с невярващи,нехристиянски формации,движения и политически партии.
Как християните станали предатели на своят Господ Исус Христос и поеха ръководството на църквата под действието на сатана и мамона.Трикове,събития,случки,практики и заблуди от християни,които под покривалото на църквата и името на Исус са станали врагове на църквата.
Как църквата унищожила хиляди християни и съсипала хиляди авторитети истински служители на Бога,водени от Святият дух.
Как подигравайки се с името на Исус са злоупотребявали дарбите за своя лична и персонална полза с комерсиална цел.
Как истинските християни са гонени от своите събратя без причина,ръководени от злите учители.
Дали наистина ОЕЦ изпълнява истинското си значение или е параван на анти-християнство.
И кои са останалите деноминации и църкви,които са членове на антихриста,като агенти и съсипници на християнството в България.