Няколко думи за сайта

Християнството през прехода 20-21 век В този сайт искам да наблегна прехода на християнството през времето на комунизъма към демокрация. Влиянието и сливането на християнството с невярващи, нехристиянски формации, движения и политически партии. Как християните станали предатели на своят Господ Исус Христос и поеха ръководството на църквата под действието на сатана и мамона.Трикове, събития, случки, практики и заблуди от християни, които под покривалото на църквата и името на Исус са станали врагове на църквата. Как църквата унищожила хиляди християни и съсипала хиляди авторитети истински служители на Бога, водени от Святият дух. Как подигравайки се с името на Исус са злоупотребявали дарбите за своя лична и персонална полза с комерсиална цел. Как истинските християни са гонени от своите събратя без причина, ръководени от злите учители. Дали наистина ОЕЦ изпълнява истинското си значение или е параван на анти-християнство. И кои са останалите деноминации и църкви, които са членове на антихриста, като агенти и съсипници на християнството в България.

вторник, 11 юни 2013 г.

Рзмисли за пастири доносници

Размисли на Иво Димитров за досиетата на „пастирите”

Възможно ли е да почиташ „Църква”, чиито пастири са служили на злото?

1_1_1_curch_1.jpgМного често спорим и се питаме: кои са демоните на нашето разпадащо се общество. Е, вече знаем еднозначно ясно. И то не някъде назад в митологичното минало, а днес! Напълно еднозначно. С имена и адреси. Не насилствено. Те сами се обозначиха. По повод досиета на „пастирите” на миряните. Атеизмът и манипулацията си подадоха ръка. И отново използват обществената неграмотност по повод на елементарни неща.

Лесно е да се поема „вината с мезета” от атеистите. Техните морални устои винаги са били релативистични. По собствени правила. И това е нормално. Имат власт, правят си богове, правят си правила. И всеки с добре разтропано чене има правото да прави логически конструкции, както му се ще. Може да изкара агента на ДС Рицар на бял кон или просто – доброто ченге. И всеки доносник може да се избели с това.

Когато стане въпрос обаче за Църквата, тези конструкции просто не вървят. Защото Църквата е Съборна. Православната – дваж! Тя, в двехилядолетната си традиция, знае и е постулирала Греха. И това, че всеки ГРЕШИ. (това е една от разликите с католицизма – отказ всякому непограшимостта!).

Това, с което Православието е силно, то е Покаянието и Прошката. Всеки може да съгреши. Включително Пастирът. И всекиму има място в Божията милост! И това е, което крепи Институцията Църква.

Възможността да съгрешиш, но и да се разкаеш. Толкова е нормално, човешко, че именно в това е Божествеността. Да съгрешиш. Поради нормалната човешка слабост, заложена изначално в нас. И Господ отиде на кръста именно за това. Да изкупи греховете ни. А за нас остави само осъзнаването на това. Но когато няма покаяние, то няма и вяра. От Божието нищо не остава.

Но какво става с Църквата, когато светите тайнства – на брака, на изповедта, на … – станат достояние на Кесаря? Може ли пастирът да съгреши? Изначално – да! Но Съборността на Църквата ни е и в Разкаянието, в Покаянието и Прошката.

Има ли обаче Църква, когато има упорство в греха? Когато самите Пастири не са Негови Проводници, а на Оня ? Какво става с Църква, в която пастирите не са божии слуги, а са се подчинили на Оня, на Кесаря?

О да. Слабостта! Човешката, нормална, дадена ни слабост от Бог! И цитират Петър. Само дето забравят ПОКАЯНИЕТО му! И Божията милост. Но може ли да се прояви МИЛОСТТА МУ без разкаянието? Без САМОпризнанието и САМОосъзнаването на греха?!?

1_1_1_curch1_1.jpgКакво остава от „Църква”, в която самите пастири се отказват от това? И защо тогава упрекваме миряните, че не вярват в тази „Църква”? Дали те са загубили вярата си или именно вярата ги тласка в това?! Възможно ли е да почиташ „Църква”, чиито пастири не само са служили на злото, но и дори не осъзнават това?

За нормалния кариерист/атеист е обяснимо. Извинението му е ясно. Слаб съм направен. Съгреших, но относително. Само че Църквата ни е оцеляла 2000 години именно, защото не признава относителността! Тя е трансцендентна. Чрез морала! Да. Прошка има. Но за да я има Прошката, трябва да има Покаянието. Не случайно народната поговорка казва: „Признат грях не е грях”. Признанието е част от осъзнаване на грешката. И залог, че тази грешка няма да я направиш отново!

Всеки може да сгреши. Но да се опиташ да се скриеш зад собственият си грях, е грях на квадрат. А ако това го прави Пастир?!? Не е ли това Грехът, викащ Антихриста? Питаме се, кои са демоните на българското общество?

Е, вече ги знаем! Онези, за които това, че изповедта на миряните – акт на Приемане на Божествеността! – става достояние на Кесаря, е несъществено спрямо Човешкото, атеистично схващане за … не знам какво. Пастирят, мамещ стадото си, водещ го в пропастта, отказващ му Божието !!!, бил по-важен от неговото обществено положение.

Та това дори не е ерес. Ерестта е отклонение от ортодоксалността. Но в случая става въпрос за обикновен отказ от Божествеността! И после се питаме, защо е отчаяно обществото? Защо хората не „вярвали”? Ако един дипломат разбираемо може да не се покае, че е бил ченге – и то без особени травми за обществото – но когато Пастирите отказват да се покаят, е страшно.

Проповедникът НЕ вярва, а всички искат – уж – се кълнат във вярата? Това е САТАНА! САТАНА и сатанизирано общество. Това е. Вече знаем и имената на хората, тласкащи ни в това.

А ако някой си мисли, че става въпрос само за някакви досиета. Господ да се смили над неговата Душа! Питаме се как да простим и защо не прощаваме… Как да простим. Когато Покаяние няма. И колкото и къщи, наречени „храмове” и колкото и пътища към тях да изградим, все ще е нищо.

Защото истинският Храм е Мястото за Разкаянието и Прошката! Но без разкаяние се оказва, че няма и какво да простим. Няма ли разкаяние, няма и вяра.

Автор Иво Димитров; публикувано в www.rodopchani.eu;

Снимки: novatv.bg; kirche-bremen.de:;

Копие от:

http://www.cao.bg/?article=6863770&pages=0&category=1

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.

Християнството през прехода 20-21 век

В този сайт искам да наблегна прехода на християнството през времето на комунизъма към демокрация. Влиянието и сливането на християнството с невярващи,нехристиянски формации,движения и политически партии.
Как християните станали предатели на своят Господ Исус Христос и поеха ръководството на църквата под действието на сатана и мамона.Трикове,събития,случки,практики и заблуди от християни,които под покривалото на църквата и името на Исус са станали врагове на църквата.
Как църквата унищожила хиляди християни и съсипала хиляди авторитети истински служители на Бога,водени от Святият дух.
Как подигравайки се с името на Исус са злоупотребявали дарбите за своя лична и персонална полза с комерсиална цел.
Как истинските християни са гонени от своите събратя без причина,ръководени от злите учители.
Дали наистина ОЕЦ изпълнява истинското си значение или е параван на анти-християнство.
И кои са останалите деноминации и църкви,които са членове на антихриста,като агенти и съсипници на християнството в България.